प्रकार २ मधुमेहको जोखिम पत्ता लगाउँन केवल केहि मिनेट लाग्छ।

कृपया तलको प्रश्नहरूको जवाफ दिनुहोस् र पत्ता लगाउनुहोस् तपाईको मधुमेह रोग लाग्ने सम्भावना:

तपाई को हुनुहुन्छ?
कति उमेरको हुनुभयो?
तपाइँको कम्मर को गोलाई  कति छ?
तपाईंको बाबु, आमा, दाजु, भाइ, दिदि, बाहिनीहरु मध्ये कसैलाई मधुमेह छ?
के कहिल्यै तपाईंको रगतमा चिनीको मात्रा धेरै देखिएको थियो (उदाहरणका लागि, स्वास्थ्य परीक्षणमा, बिरामी हुँदा, गर्भावस्थाको बेला)?
के तपाई हाल उच्च रक्तचाप नियन्त्रणका औषधिहरु  लिइरहनुभएको छ?
तपाईं दैनिक हरियो साग सब्जी र फलफूल खानुहुन्छ?
के तपाईं दैनिक रूपमा धूम्रपान गर्नुहुन्छ?
तपाई दैनिक कति घण्टा सुत्नुहुन्छ?
तपाईं प्रति दिन कति घण्टा हिंड्नुहुन्छ?

५ वर्ष भित्र प्रकार २ मधुमेह रोग लाग्ने सम्भावना:

 5 वा कम स्कोर: कम जोखिम

हरेक १०० जनामा लगभग एक व्यक्तिलाई मधुमेह लाग्नेछ।

 6-11 स्कोर: मध्यम जोखिम

6-8 को स्कोरको लागि, हरेक ५० जनामा लगभग एक व्यक्तिलाई मधुमेह लाग्नेछ। 9-11 को स्कोरको लागि, हरेक ३० जनामा लगभग एक व्यक्तिलाई मधुमेह लाग्नेछ।

 12 वा बढी स्कोर: उच्च जोखिम

12-15 को स्कोरको लागि, हरेक १४ जनामा लगभग एक व्यक्तिलाई मधुमेह लाग्नेछ। 16-19 को स्कोरको लागि, हरेक ७ जनामा लगभग एक व्यक्तिलाई मधुमेह लाग्नेछ। 20 र माथिको स्कोरको लागि, प्रत्येक ३ जनामा लगभग एक व्यक्तिलाई मधुमेह लाग्नेछ।



नाम (Name)
थर (Surname)
मोबाइल (Mobile number)
ईमेल (E-mail)
By | 2018-02-17T11:33:53+00:00 February 15th, 2018|Uncategorized|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. zen February 16, 2018 at 12:57

    मधुमेह, डाइविटिज, चिनी रोग, सुगरजस्ता अनेकौँ नामले परिचित यो रोगको मुख्य लक्षण भन्नु नै रगतमा ग्लुकोजको मात्रा बढ्नु हो । आठ–दस घन्टाको उपवासपश्चात् लिइएको रगतमा यदि ग्लुकोजको मात्रा १२६ मि.ग्रा. प्रतिडेसिलिटर (१०० मिली रगतमा १२६ मि.ग्रा.) भन्दा ज्यादा पाइएमा त्यस्ता व्यक्तिलाई मधुमेह रोग लागेको मानिन्छ । सामान्यतया एउटा स्वस्थ व्यक्तिको रगतमा ८० देखि ११० मि.ग्रा. प्रतिडेसिलिटर ग्लुकोज पाइन्छ । यदि ग्ललुकोजको मात्रा यो रेन्जभन्दा ज्यादा भएमा हाइपर ग्लाइसिमिया भनिन्छ भने कम भएमा हाइपो ग्लाइसिमिया भनिन्छ । चिकित्सकीय परिभाषामा ती सम्पूर्ण रोगावस्थाहरुलाई मधुमेहको नामले सम्बोधन गरिन्छ, जसले हाइपर ग्लाइसिमियाको साझा लक्षणलाई व्यक्त गर्दछन् ।

Leave A Comment